tiistai 21. heinäkuuta 2015

Sekalaisia kuulumisia

Aloitin pitämään tätä blogia vajaa vuosi sitten. En tiennyt tulisiko tätä koskaan kukaan lukemaan, mutta halusin kirjoitella omia ajatuksiani ylös. Ja jos jonkun koiran kodinsaantikin siinä samalla edistyisi, aina parempi. Koska bloggailuni on ollut vähän satunnaista ja merkinnät vähän päiväkirjatyylisiä omien ajatusten kirjausta, poistin kommentointimahdollisuudenkin. On ollut kuitenkin mukava kuulla että ihmiset ovat oikeasti käyneet täällä lukemassa kirjoituksia ihan ajatuksella, ja ovat saaneet ehkä vahvistuksen sille että joku tietty koira on ollut juuri heitä varten. Eli ei tämä kirjoittelu ihan turhaa ole ollut. Täytyy miettiä tuota kommentoinnin sallimista jatkossa, jolloin saattaisi syntyä vuorovaikutusta monologin sijaan. Mutta kiitos kaikille teille jotka olette jaksaneet lukea näitä kirjoituksiani! Yritän päivittää blogiani hieman säännöllisemmin jatkossa. 

Sitten itse hoitolaisten kuulumisiin.

Lilyn tilanne on ennallaan. Ei ole ollut tähän mennessä yhtään kyselyitä eikä kiinnostuneita. En sinänsä ihmettele koska onhan Lily joillain tavoin haastavakin koira enkä odotellutkaan salamannopeaa kodinlöytymistä. Jotenkin siitä tulee mieleen Ushko, joka oli minulla hoidossa 11 kk ennen kuin oma koti löytyi. Lilyn, kuten monen muunkin aiemman hoitokoiran kohdalla on hiipinyt mieleen ajatus että mitä jos sen pitäisikin itse. Mutta minulla on jo monta suuta ruokittavana ja uskon vahvasti että Lilylle löytyy parempi koti jostakin. Ihan hyvä sen on olla täälläkin, mutta pienempi lauma olisi Lilylle parempi vaihtoehto. Lily on kuitenkin ihana tyttö joka palvoo omaa ihmistään ja haluaa miellyttää ja tehdä yhdessä, ja tunnen että minun aikani ja huomioni ei riitä. Lilyn olisi myös parempi päästä kotiin jossa ei ole toisia narttuja, mutta joku isompi kiva uros kaverina olisi mukava juttu. Yksinolot ovat sujuneet nyt mallikkaasti, samoin vieraiden kohtaamiset täällä kotosalla. Lilystä löytyy lisätietoja Viipurin koirien kotisivuilta ja lisää kuvia Facebook-kuvakansiosta.

Lily oikealla, vasemmalla malinois Voitto


Eikosta on ollut useampiakin kiinnostuneita, tähän mennessä ei kuitenkaan ihan sellaisia mitä olemme Eikolle kodiksi ajatelleet. Nyt sillä on kuitenkin hyvä kotiehdokas jonka kanssa yritämme järjestää tapaamisen elokuussa. Varmaa kodinsaantia tämä ei vielä tarkoita eikä Eikoa ole varattu, joten Eikoa voi edelleen tiedustella. Pidetään kuitenkin peukkuja että homma natsaisi kotiehdokkaan kanssa puolin ja toisin! Eikon kotiuttamisesta vastaa Auringonkoirat ja lisää kuvia löytyy Eikon omasta facebook-kuvakansiosta




Modesta, lauantaina tänne tupsahtanut yllätystulokas, on massakuurilla. Kovin on alipainoinen tyttö vielä, stressin takia on ilmeisesti ruokahalu aiemmassa paikassa kadonnut ja paino tippunut. Vähän nirsokin se on, mutta onneksi on löytynyt ruoat jotka kelpaavat. Nappuloita Modesta ei ole syönyt mutta barffiruoat (lohta lukuunottamatta) ja purkkiruoat maistuvat ihan hyvin ja niitä se on nyt saanut kolme annosta päivässä että saataisiin paino noususuuntaan. Voi olla että Modesta jää tänne kotia etsimään, sillä se on solahtanut porukkaan oikein mukavasti ja suorastaan huomaamattomasti. Kodinetsintä kuitenkin alkaa vasta siinä vaiheessa kun koira on fyysisesti paremmassa kunnossa. Mode on arka koira. Ei ollenkaan toivottoman arka, mutta yksi arimpia mitä minulla on ollut hoidossa. Arkuudesta huolimatta se on todella kiltti ja herttainen ja kyllä se pikkuhiljaa näyttää iloisempiakin puolia itsestään. Mode tutustui tänään kissoihin muutenkin kuin portin takaa, ja reagoi niihin oikein nätisti. Eli varmaan sopisi kissaperheeseenkin. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Uusia ihmisiä se aristaa aina kovasti ja minuakin jonkin verran, tulee kuitenkin jo luokse ja hakee turvaa minusta. Valokuvaamista Mode inhoaa joten kovin hyviä kuvia siitä ei vielä löydy. Mode on sisäsiisti, hiljainen, ei tuhoa ja osaa kävellä nätisti ja vetämättä hihnassa. Sisällä se tykkää lepäillä häkissä tai muussa piilopaikassa ja tarkkailla sieltä käsin maailmaa. Todennäköisesti vinttikoiraa löytyy perimästä, ja varmaan paljon muitakin rotuja. Modestan kodinetsinnästä tulee vastaamaan Elämä Koirille ry. Toivottavasti Mode saa lisää painoa ja pääsee pian etsimään omaa kotia.

Modesta pussaa Topi-dobermannia






Minulla oli ilo kirjoitella kotihoitajuudesta Tassunpohjia-blogiin. Kiitos tästä ja toivottavasti sain väsyneillä aivoillani tuotettua edes suhteellisen ymmärrettävää tekstiä! Kannattaa käydä tutustumassa blogiin muutenkin, sieltä löytyy (rescue)koira-asiaa monelta kantilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.