perjantai 17. heinäkuuta 2015

Treenailua

Päätin hieman aktivoitua koirien treenaamisen ja kouluttamisen kanssa. Eikon ja Lilyn kanssa tämä tarkoittaa lähinnä peruskäskyjen opettelua ja aiemmin opitun vahvistamista. Lily osasi tänne tullessaan ainakin istua, mennä maahan ja antaa tassua. Eiko ei taas oikein osannut mitään mutta kielimuurikin saattoi osittain vaikuttaa tähän. 

Lilyn kanssa olen yrittänyt vahvistaa aiemmin opittuja käskyjä (Lily on joskus "tottelen jos huvittaa"- tuulella), lisäksi opettelemme paikalla oloa, luoksetuloa ja jotain kivoja temppuja näiden lisäksi. Paikalla oleminen on Lilylle tärkeä harjoitus koska sillä on usein malttamisongelmia. Ja luoksetulo on tietenkin koiralle kuin koiralle tärkeä taito. 

Eiko osaa hienosti istua ja maahanmeno onnistuu myös, tosin ei vielä ilman käsiohjausta. Paikalla olemista ja luoksetuloa on nyt myös treenattu, samoin sivulle-käskyä ja seuraamista. Eiko ottaa valtavan hienosti kontaktia ja lukee ihmistä ja ihmisen liikkeitä hyvin, joten sitä on ihan ilo opettaa. Malttaminen on myös Eikolle haaste joten paikallaolotreenit ovat sillekin tärkeitä. 

Aika samantyyppisiä perusluonteeltaan ovat nämä kaksi paimenkoirasekoitusta. Aion ottaa naksuttimen käyttöön molemmille koirille, sillä ne ovat nopealiikkeisiä ja oikea-aikainen palkkaaminen on haastavaa ilman naksua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.